• Emmi Pyykkoe

Kun panostat näihin kahteen asiaan, tuplaat markkinoinnin tehot orgaanisesti kuukaudessa

Updated: Nov 16, 2018


Pitäisi saada (paljon) lisää myyntiä, uudet nettisivut ja SOME-kanavillekin pitäisi tehdä jotain, mutta ei vaan ole resursseja. Kuulostaako tutulta? On melkoisen yksinkertaisia asioita, joita voit tehdä itse lisätäksesi yrityksesi digimarkkinoinnin tehoja nopeasti ja tehokkaasti - orgaanisesti. Puhutaan SEO:sta (Search Engine Optimizing) ja siitä, kuinka SEO:n tulokset näkyvät vasta muutamien kuukausien kuluttua SEO-työn aloittamisesta. Aloitetaanpa nyt kuitenkin perusasioista, kuten esimerkiksi siitä, että ilman 'oikein' rakennettuja nettisivuja, on turha edes puhua SEO:sta.


1. Nettisivut. Tarkasta nettisivujesi olevan rakennettu niin, että hakukoneet (Search Engines) kuten Google tunnistavat ne.


"Yrittäjä on maksanut samankaltaisen summan hyvännäköisistä, 'hakukoneystävällisistä' sivuista, joiden design ei ole vaatinut yhtäkään koodinpätkää itse 'sivujen tarjoajalta' - sillä se on saatu valmiina WIX.comista tai Wordpressiltä."

Joskus on parempi purkaa ja rakentaa kokonaan uusi talo. Sama pätee nettisivuihin. Ei ole salaisuus, että yksinkertaisten, visuaalisesti kauniiden ja 'hakukoneystävällisten' nettisivujen rakentaminen nykypäivänä on varsin mutkatonta. Kuten myös erinomaisesti toimivan nettikaupan saa pystytettyä hyvin nopeasti. Sisällöntuotanto ja SEO-työ taas vievät oman aikansa.


Olen kuullut monta samankaltaista tarinaa siitä, kuinka yrittäjä on 2010-luvulla maksanut useita tuhansia euroja nettisivuista, joita ei pysty itse päivittämään. Lisäksi sivut muistuttavat aikaa, jolloin Napsterista ladattiin Scooterin uusin hittibiisi. Tai vastaavasti yrittäjä on maksanut samankaltaisen summan hyvännäköisistä, 'hakukoneystävällisistä' sivuista, joiden design ei ole vaatinut yhtäkään koodinpätkää itse 'sivujen tarjoajalta' - sillä se on saatu valmiina WIX.comista tai Wordpressiltä. Missä ei ole itsessään mitään vikaa. Asiaan perehtynyt henkilö tietää, että vastaavanlaisten sivujen rakentamiseen kuluu aikaa maksimissaan pari tuntia. Joku voisi nyt kommentoida, että: "Ei se ole tyhmä joka pyytää". Niin, nämä ovat moraalikysymyksiä. Itse olen aina ollut varsin kehno Kapitalisti. Siinä mielessä taidan olla täysin väärällä alalla.

Olen kuullut monta samankaltaista tarinaa siitä, kuinka yrittäjä on 2010-luvulla maksanut useita tuhansia euroja nettisivuista, joita ei pysty itse päivittämään. Lisäksi sivut muistuttavat aikaa jolloin Napsterista ladattiin Scooterin uusin hittibiisi.

Uskallan väittää, että koodaajan palkkaaminen nykypäivänä tavallisten nettisivujen rakentamiseksi on täysin turhaa. Tarvitset henkilön, jolla on visuaalinen silmä ja joka ymmärtää tarpeesi, sekä asiakkaasi UX:n (User experience). Henkilön, joka osaa käyttää sujuvasti sekä WIXIä että Wordpressiä.


Se, mikä nettisivujen rakentamiseen liittyen on aikaa vievää ja sitäkin tärkeämpää, on SEO-työ: Kenelläkään ei ole aikaa sitä tehdä, se on äärimmäisen puuduttavaa pilkunviilausta: ALT-tekstien ja otsikoiden lisäämistä kuviin, avainsanojen tarkistamista ja lisäämistä, otsikoiden ja väliotsikoiden lisäämistä teksteihin, tekstien korjaamista tarpeeksi monta sanaa sisältäviksi jotta hakukoneet ne lukevat, oikeiden elementtien lisäämistä sivujen eri kohtiin. Ja sitten on AdWords...

Uskallan väittää, että koodaajan palkkaaminen nykypäivänä tavallisten nettisivujen rakentamiseksi on täysin turhaa. Tarvitset henkilön, jolla on pettämätön visuaalinen silmä ja joka ymmärtää tarpeesi, sekä asiakkaasi UX:n (User experience). Henkilön, joka osaa käyttää sujuvasti sekä WIXIä että Wordpressiä.

Kerronpa sinulle julkisen salaisuuden: SEO-työ tai nettisivujen rakentaminen eivät ole aivokirurgiaa. Oppisit SEO-työn salat tunnissa. Lisäksi nämä kaksi suosimaani, edellämainittua nettisivujen rakennustyökalua neuvovat käyttäjiään melko perusteellisesti SEO:n suhteen. Kyse onkin edelleen ajankäytöstä.


2. Sisällöntuotanto. Kulkee käsikädessä SEO:n kanssa. Sivuillasi tulisi olla säännöllisesti uutta sisältöä artikkelien muodossa. Artikkeleissa tulee olla tietty määrä sanoja, väliotsikointi, ja muista avainsanat, ALT-tekstit sekä...


Aina ei ole helppoa keksiä jutunaihetta. Kuinka kornilta tämä mahtaakaan kuulostaa, mutta Iltalehtien nettisivut ovat parhaita inspiraationlähteitä SEO-tehokkaille artikkeleille. Kyllä vaan, sille on syynsä miksi Iltalehden nettisivut ovat täynnä "Viisi syytä miksi miehesi pettää sinua pikkujouluissa" -tyyppisiä lista-artikkeleita. Sepä juuri on sitä SEO-työtä parhaimmillaan, klikkien kalasteluksikin kutsuttua toki. Kutsukaa miksi tykkäätte.


Kuinka kornilta tämä mahtaakaan kuulostaa, mutta Iltalehtien nettisivut ovat parhaita inspiraationlähteitä SEO-tehokkaille artikkeleille.

Jos tavoitteesi on ohjata lisää kävijöitä nettisivuillesi, muista aina julkaista artikkeli nettisivuillasi ja jakaa se SOME-kanavissasi. Jokaiselle SOME-kanavalle on omat jakosäännöksensä maksimaalisen orgaanisen tehon saavuttamiseksi.


Jos sinusta tuntuu siltä, että postauksiasi ei nää juuri kukaan, niin tarkasta nämä asiat (Facebook):


- Ethän postaa enempää kuin kerran päivässä? Jos postailet usein ilman maksettua boostia, näkyvyytesi heikkenee kokoajan.


- Muistathan aina ladata ensin linkin, jossa kuva mukana (asetetaan nettisivujen, ei Facen kautta) ja sen jälkeen lyhyt ja ytimekäs teksti, mikä houkuttelee tarpeeksi seuraajiasi klikkaamaan linkistä.


- Jos tuntuu siltä, että Facebook-sivusi on täysin 'kuollut', on hyvä järjestää esimerkiksi arvonta. Aktiiviset kommentoijat, tykkäilijät ja jakajat lepyttelevät Facebookin algoritmit diggailemaan FB-sivuistasi taas sen verran, että sivusi arvontaa seuraavat postaukset pääsevät näkyviin useamman henkilön feedeille.


Tässä pikavinkit orgaaniseen onnistumiseen. Jos tarvitset sparrausapua tai vaikkapa haluat ihan vaan kysyä mielipidettä saamastasi tarjouksesta liittyen SEOON tai nettisivujen rakentamiseen - annan mielelläni rehellisen mielipiteeni, etenkin naisyrittäjille. What goes around comes around.


-Emmi Pyykkö, digimarkkinoinnin ammattilainen


#SEO #UX #Userexperience #Facebook #SOME #Markkinointi #Marketing


50 views0 comments

Recent Posts

See All

Helsinki

  • email logo white
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon