• Emmi Pyykkoe

TheMammaHood.Org -yhteisön rakentaminen, brändin rakentaminen ja sisällöntuotanto

Updated: Feb 7

Themammahood.org kuuluu alkuvuoden 2019 projekteihin, joista olen eniten innoissani jos näin voi sanoa - kaikki työstämäni projektit kun ovat mieluisia. Rakensin TheMammaHood.Orgin keskustelupaikaksi samanhenkisille naisille. Ajatus projektiin ei suinkaan lähtenyt yksin minulta; Kun Yacine ja Jenna alkoivat kirjoittamaan The MammaHood -nimistä blogia ja päivittämään samaa nimeä kantavaa Instagram-tiliään vuonna 2017, ei meillä ollut vielä tietoakaan toisistamme. Saati siitä, että tulisimme joskus rakentamaan yhdessä MammaHoodista äitien oman yhteisön. Kunnes eräänä kauniina päivänä tutustuimme toisiimme, ja siitä se idea sitten lähti - omista tarpeistamme: Vauva.fi ja KaksPlus ovat liian suuria, Facebookin Äitylit-ryhmästä tulee vain paha mieli, mutta kun jonnekin pitäisi päästä jakamaan ajatuksiaan...



Äitiys todella tuo naisia yhteen; äitiydestä ja siihen liittyvistä lieveilmiöistä, kuten seksielämän katoamisesta, rintojen roikkumisesta, valvotuista öistä, virtsankarkailusta ja tulotason romahtamisesta riittää keskusteltavaa maailman tappiin asti. Tarvitseeko kaikesta puhua ääneen, onko ihan pakko pilata kanssaihmisten ruokahalu ja murskata ne viimeisetkin romantiikan rippeet mies-raukoilta? Nämä ovat kysymykset, joita mieheni minulta kysyy päivittäin. -No ei tietenkään ole. Mutta jos puhututtaa, niin minkäs sille mahtaa. Sammakoita senkun pulpahtelee suustani solkenaan, filtteri jäi synnytyslaitokselle äitiyden myötä (jos sellaista koskaan oli olemassakaan). Kun kotiväki ei enää jaksa juttujani, niin mikäs sitten sen parempaa, kun kirjoitella sammakoita i n t e r n e t i s s ä.


Demoversio sivuista livenä viikon - yli kaksikymmentä tuhatta kävijää


Laitoimme demoversion yhteisösivustamme liveksi noin viikko sitten. Olimme suoraan sanoen ihmeissämme huomatessamme, että saitilla on tähän mennessä ollut yli kaksikymmentä tuhatta kävijää. Vaikka olemme vasta näin alkutaipaleella, sisältöäkään ei ole julkaistu äärettömän paljon ja seuraajia (tosi aktiivisia sellaisia, kiitos teille olette mielettömiä!) Instagramissa on vain reilut kuusisataa. Tosin sekin luku on ollut kasvussa +15% viime viikosta. Tämä kaikki orgaanista, mitään varsinaista markkinointia emme ole tehneet. Sivukävijöiden määrä saattaa viestiä siitä, että mutsijutut kiinnostavat ihmisiä. Ja vaikkei sinänsä mukamas kiinnostaisi, niin luet silti. Koska äidit ovat ainakin jos ei mitään muuta, niin vitun noloja.

Äitiys-Podcast työn alla



Mammaloma maailmalla -podcast käsittelee äitiysvapaata ja ensimmäisiä vuosia lapsen kanssa. Käsitys äitiyslomasta vaihtelee kulttuureittain ja konkretisoituu jokaiselle meistä hieman erilaisena; toiset palkkaavat nannyn ja palaavat töihin lapsen ollessa kolmen kuukauden ikäinen, toiset kokevat omakseen hoitaa lapsia kotona kouluikään asti. Podcastissamme tutkimme, kuinka yhteiskunta tukee äitejä valitsemillaan teillä, sekä perehdymme syihin äitien valintojen takana. Käsittelemme myös vaikeampia ja vaietumpia aiheita, kuten parisuhteen ja seksielämän muuttumista raskauden ja lapsentulon myötä sekä äitiyteen liittyviä haasteita, kuten synnytyksen jälkeinen masennus.



Ensimmäinen mammojen hyvinvointiaamu -tapahtumamme järjestetään 10.03. FemiHealthilla





Haluamme tarjota mammoille sitä, mitä meistä kukin kaipaa vauva-arjen keskelle;

Pienen minä-hetken  keskittyen vain minun kehooni ja aisteihini. Muutaman tunnin breikki arjesta tavaten samassa elämäntilanteessa olevia naisia, nauttien kevyestä healthy-brekusta, kevyesti joogaten ja herätellen uinuvia lihaksia. Päivän aikana Hyvinvointi- ja ravintobloggaaja, arkkitehti Maria Nordin luennoi vauvojen vessahätäviestinnästä ja ravinnosta, sekä mammat pääsevät halutessaan pop-up erkaumakonsultaatioon FemiHealthin henkilökunnan toimesta. Eventtiin osallistuvat vaikuttajat tavoittavat yhteensä seitsemänkymmentä tuhatta 25-36 -vuotiasta kaupunkilaisnaista.


Ps. Uutuustuotteet- ja hyväksi todetut terveystuotteet: Tähän tapahtumaan mahdollista päästä mukaan tuotesponsoroinnilla. Laita viestiä minulle contact@creativehki.com.


Yst. Terv.

Emmi


#TheMammaHood #Äitiysblogi #Perheblogi #Mammablogi #Bloggaaja #CreativeHki

33 views0 comments

Recent Posts

See All

Helsinki

  • email logo white
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon