• Emmi Pyykkoe

Maria Nordinin blogin siirto Kaksplussalta omalle sivulle ja uuden blogisivun rakentaminen

Updated: Feb 7

Maria kertoi minulle joulukuussa 2018 lopettavansa Otava Median Kaksplussan bloggaajana, jossa kirjoitti Kotitalouskriisi -nimistä blogiaan noin seitsemän vuoden ajan. Sisältöä oli siis kertynyt kiitettävästi niin kuvien kuin tekstinkin muodossa. Siirto omalle blogisivulle oli siis ajankohtainen; Maria tarvitsi henkilön luomaan hänelle uuden henkilökohtaisen blogin sivun, sekä siirtämään kaiken mahdollisen datan Kaksplussalta uudelle sivulle. Tässäpä hauska haaste alkuvuoteen, ajattelin...Brief


Maria tietää, mitä haluaa; Hänellä oli selkeä visio blogisivustaan, mikä teki työskentelystäni miellyttävää. Meillä synkkasi alusta asti; Hän kertoi toiveensa, ja sitten tehtiin ja hiottiin. Palloteltiin ideoita yhdessä ja niin syntyi marianordin.blog.

Haasteet


Silloin kun datapaketit ovat suuria, tarvitaan nopea netti ja paljon muistia. Muutoin Error koodeilta 416 ja kumppanit ei voida välttyä. Tästäkin huolimatta .xml-muotoisen blogipaketin lataaminen WP pohjalta toiselle on suhteellisen vaivatonta, vaikkei olisikaan mikään IT-nero. Haastavaa asiasta tekee sen, että useimmiten kuvat joutuu tämän tyyppisissä siirtoprosesseissa siirtämään palvelimelta toiselle. Suurin haaste on SEO-työ, minkä joutuu tekemään uudestaan oikeastaan jokaiseen postaukseen; Kuvien lataus osittain postauksiin, kuvien ALT-tekstit, linkkien uusiminen, joskus myös avainsanat ja kategoriat joutuu kirjoittamaan uusiksi.

SEO-työ ei lopu tekemällä


SEO:a saa olla tekemässä jatkuvasti. Myöskin tässä tapauksessa, kun kirjoitettuja postauksia on miltei tuhat kappaletta. Meanwhile, käykääpä tutustumassa Maria Nordiniin hänen uudella blogisivullaan.


#Bloggaaja #Blogi #Marianordin #Creativehki #Creativehelsinki #SEO

35 views0 comments

Recent Posts

See All

Helsinki

  • email logo white
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon