• Emmi Pyykkoe

Happy Parrot -verkkokaupan rakentaminen

Updated: Feb 7

Mammavuosi on tuonut mukanaan toinen toistaan upeampia yhteistyökuvioita äitiyteen liittyen. Yksi niistä on Happy Parrot -brändin verkkokaupan rakentaminen ja sparraaminen liiketoimintaan liittyvissä asioissa. Happy Parrotin perustaja Anna Nääppä on Hammashoitaja, joka suunnitteli hienoimman ja käytännöllisimmän imetyspaidan, jota olen koskaan nähnyt. Sen lisäksi pienen tyttären äiti Anna on suunnitellut sellaiset rusettipannat, mitkä eivät paina pienten ihmisten päätä ja ovat kaikinpuolin käytännöllisiä.


Tällaisia tarinoita minä fiilistelen: Kun joku kehittää jotain perustuen omiin henkilökohtaisiin tarpeisiinsa, ja samalla tulee täyttäneeksi muiden samassa tilanteessa olevien tarpeet.


Annan ongelma


Kun Happy Parrotin founderi Anna Nääppä sai pienen Leni-tytön tammikuussa 2017, hän ei löytänyt kauniita imetysvaatteita mistään.

Annan ratkaisu


Koska imettäminen oli tehtävä helposti, ergonomisesti ja luonnollisesti, Anna alkoi kehittämään nättiä imetysvaatetta, jonka kanssa on helppo imettää huomaamattomasti missä tahansa. Lisäksi imetyspaita on kaunis ja juuri synnyttäneen naisen vartalolle edukas malli.


Imetyspaita Mama Bird käy hyvin niin ristiäisiin, kahvilaan kuin kotiarkeenkin.

Imetyspaita on ommeltu Tallinnassa ompelimossa, ja siinä on käytetty öko-tex standardisoitua, 100% puuvillaa, joka tulee hollannista. Klassinen gingham-ruutu on tyylikäs ajaton kuosi, ja paita on helppo yhdistää hameeseen, housuihin tai farkkujen kanssa. Tulevaisuudessa Anna aikoo laajentaa mallistoa myös lastenvaatteisiin, jotka olisivat osin samaa materiaalia tämän imetyspaidan kanssa.

Paitaa on saatavilla kolme väriä: Musta-valkoinen, sini-vihreä Old green ja kaunis Laventeli, joka taittaa vanhaan rosaan.


Happy Parrot on hyvä esimerkki siitä, kun homma vaan toimii:


- Hieno tarina

- Hyvä, toimiva tuote

- Sopiva määrä tuotteita, selkeä homma: Imetyspaita & Hiuspannat

- Tuotteen takana henkilö, joka teki tuotteet ensin itselleen, sellaisiksi kun hän itse niitä käyttää

Sitten puuttui vain nettikauppa, mikä ei sekään ollut ongelma, sillä tuotteet möivät täyttä häkää Instagramin ja Facebookin kautta - ja markkinointiin oltiin käytetty rahaa nolla euroa. Markkinointikeinona toimi se tehokkain, mistä moni vain haaveilee: Word Of Mouth (WOM). Monen pienyrittäjän kannattaakin miettiä tarkasti, missä vaiheessa maksettu mainonta kannattaa ja mikä on sen todellinen Return Of Investment (ROI). Kun käsityönä tuotettuja tuotteita on rajallinen määrä, ja ne myyvät, niin miksi maksaa mainonnasta? Anna on tällä hetkellä ihannetilanteessa. Hänen tuotteitaan rakastetaan.


Ja minä rakastan tehdä töitä tämän brändin kanssa!
- Emmi Pyykkö, Markkinoinnin Ammattilainen#Nettisivut #Frontend #Markkinointi #Marketing #Digimarkkinointi #Digimarketing #Creativehelsinki #Creahki


66 views0 comments

Recent Posts

See All

Helsinki

  • email logo white
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon