top of page
  • Writer's pictureEmmi Laine

Kuinka tienata lisää rahaa?

Väitän, että Suomessa on oikeastaan lähes kenen tahansa melko helppoa tienata kahdeksastakymmenestä sataantuhanteen euroon bruttotuloja vuodessa hieman työtä tekemällä. Tässä postauksessa jaan omat vinkkini siihen, kuinka pääsee ainakin lähelle sataa tonnia vuodessa ahkeruudella, aikatauluttamisella ja luovuudella.Tilastokeskuksen vuoden 2021 tietojen mukaan suomalaisen kokopäiväisen työntekijän keskimääräinen kuukausipalkka on 3 656 euroa. Tuosta summasta pitäisi maksaa verot, asumiseen ja elämiseen liittyvät kulut sekä mahdollisesti säästääkin vähän.


Olen tykännyt aina työnteosta ja omien projektien parissa puuhastelusta. Toiset projektit tuottavat, ja toiset ovat jääneet nimenomaan puuhastelun tasolle. Mikäli puuhastelu on mukavaa, saa projekti puolestani jatkua. Tykkään siitä, että rahaa tulee useammasta lähteestä; minulle olisi vieras ajatus olla riippuvainen päivätyöstä. Enkä neuvoisi sitä kenellekään. Silti rakastan päivätyön toteuttamista muiden kuvioiden ohella, ja on mielestäni etuoikeus saada työskennellä toisten omistamassa yrityksessä! Kollegoiden ja mieluisan työtehtävän lisäksi on palkitsevaa saada työntekijän edut yrittäjyyden rinnalla. Väitän, että niitä etuja osaa arvostaa eri tavalla yrittäjyys-taustalla. Niin kliseiseltä kun se kuulostaakin, näen kaikkialla mahdollisuuksia, ja elämä on sellaista kun sen itse rakentaa. Tässä toimiviksi kokemani vinkit lisäansioihin.


Huom! Nämä vinkit eivät sisällä verkostomarkkinointia tai sijoittamista. Tämä siksi, että sijoittaminen ei sovi kaikkien budjetille, ja verkostomarkkinointi nostaa minulla ihon kananlihalle - siihen en itse koskaan lähtisi mukaan.

  1. Vuokraa asuntosi AirBnb-käyttöön vaikka kausiluontoisesti, tai mahdollisen lomasi ajaksi. Tarkista lähialueesi tapahtumat; ehkä asut lähellä kesän suosittuja festareita? Lisää asuntosi Airbnb:hen ja pyydä astetta kovempia summia suositun tapahtuman ajalta. Esim. Helsingissä Slush-tapahtuman aikaan ihan tavallisistakin asunnoista, ei niin suosituilta alueilta, pyydetään jopa lähemmäs tuhatta euroa yöltä. Toisaalta, mikäli asut keskellä maalaisidylliä - on tämä juurikin se, mitä moni kaupunkilainen ja turisti kaipaa. Ehkä sinulla on pihasaunarakennus tai vanha navetta, jonka voisit kääntää kausiluontoiseen AirBnb-käyttöön? Tällä tapaa tienaat helposti useita tuhansia euroja vuodessa. Toimin melko aktiivisena AirBnb-hostina joitakin vuosia sitten, ja tienasin tällä lisäansioita noin kymmenen tuhatta euroa vuositasolla.

2. Käännä SoMe-tilisi tulonlähteiksi. Onko sinulla esteettinen Instagram-tili tai tykkäät muuten vaan tehdä SoMe-sisältöjä? Voit tienata helppoa lisätienestiä osallistumalla sinulle mieluisiin kampanjoihin Promoty-alustan kautta, joka yhdistää yritykset ja potentiaaliset vaikuttajat tai ihan tavalliset ihmiset toisiinsa. Voit helposti tienata Promotyn kautta 100-1500€ ekstratuloa kuukaudessa.Luo oma verkkokurssisi - tai useampia!


3. Onko sinulla jokin erityisosaaminen, jonka voisit kääntää rahaksi? Tiedätkö erityisen paljon jostain aiheesta, joka voisi kiinnostaa tai auttaa muita? Tee verkkokurssi aiheesta ja markkinoi sitä ryhmissä, joissa kurssille voisi olla kysyntää! Joitakin vuosia sitten rakensin markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan liittyviä verkkokursseja Teachable-alustaa hyödyntäen ja tienasin kuukausitasolla 250 EUR ekstraa ilman sen kummempaa markkinointia. Näen tässä valtavan potentiaalin, mikäli asiaan panostaisi hieman enemmän kuin minä tein. Teachable on aivan huikean monipuolinen verkkokurssialusta, sekä äärimmäisen helppokäyttöinen. Teachablessa voit halutessasi luoda verkkokurssit oman domainisi alle, tai käyttää kurssialustaa ilman personoitua domainia. Teachablesta löytyy vaihtoehdot jokaiseen budjettiin.


Tee nopeaa rahaa kirpputorimyynneillä!


4. Myy käyttämättä jääneet esineesi, vaatteesi, kenkäsi ja laukkusi kirpputorilla! Verotonta tuloa jopa 5 tuhatta euroa vuodessa. Itse hyödynnän tämän mahdollisuuden joka vuosi. Varaan pari kertaa vuodessa myyntipaikan Helsinkiläisiltä Relove-, Flea-, ja Punavuoren Patina -kirppareilta. Viikon tienestit tavallisten kulutusmuotivaatteiden myynnillä näissä paikoissa ovat minulla aina 700-1200 EUR. Merkkilaukkujen ystävät laskevat tällaiset ekstratulot Chaneleissa - tällä summalla sijoitat jo uuteen 2nd hand Chaneliin ja kun kohtelet sitä hellästi, niin laukku kasvaa korkoa käytössä melkoisen suurella korkomarginaalilla, mikäli viimeisen vuosikymmenen kehitys jatkuu. Toisille tämä summa tarkoittaa 358:aa Pampers-pakettia, tai vuoden ruokia.Tilastokeskuksen vuoden 2021 tietojen mukaan suomalaisen kokopäiväisen työntekijän keskimääräinen kuukausipalkka on 3 656 euroa.


5. Uskalla tarkastella työmahdollisuuksia boksin ulkopuolelta; ehkä olet tavallisessa toimistotyössä, josta sinulle maksetaan parista tonnista viiteen tonniin kuukaudessa. Mitä jos tekisit lisäksi töitä baarissa tai festareilla silloin tällöin? Ravintolatyöt ovat hauskoja hyvässä seurassa, ja niistä maksetaan melko hyvin; voit laskuttaa vaikkapa kevytyrittäjänä tällaisista hommista 25€/h + lisät. Se on aika kiva ekstra siitä, että pääset viettämään hauskan festariviikonlopun - vaikkakin töitä tehden ;) Tällä tavoin, viikonloppuisin tapahtuvalla ekstratyöllä voit tienata helposti jopa n. 2000 EUR ekstraa per kuukausi.6. Seure.fi tarjoaa keikkatöitä kasvatusalan hommiin. Kaikki päiväkodit ja koulut käyttävät tätä palvelua. Palkkataso on sama, kuin millä tahansa matalapalkka-alalla. Samalla tulet tehneeksi yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Tämä vaihtoehto sopii lisätienestinä sinulle, joka et halua sitoutua päivätyöhön ja puuhaat mielelläsi omien projektiesi parissa, mutta sinulle on tärkeää että tekemäsi työ on merkityksellistä.Täydellinen kombo


Mielestäni on suoranaista hulluutta stressata itseään kuoliaaksi työnteolla. Siksi joskus onkin varsin erinomainen valinta vastaanottaa päivätyö, josta tienaa bruttona vaikkapa sitten 3500 EUR kuukaudessa, eikä vaadi suuria vastuita tai ponnisteluita. Tällöin jää aikaa ja energiaa omille projekteille. Näinkin maltillisten kuukausitulojen päälle on todella helppoa tienata 4000 EUR kuukaudessa ekstraa. Täytyy vain olla luova ja pitää mieli avoimena.118 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page